NB: Dit is een regulier concert, zonder de 1,5 meter afstand en op 75% van de normale capaciteit. Daarbij is een coronatoegangsbewijs met ID bewijs en een geldig ticket verplicht. Lees meer op deze pagina.

---

Slechts drie jaren zitten er tussen het alom geprezen 'Sciencing' en het vierde album van gitaar kunstenaar Tim Vanhamel's band Millionaire. Dat was wel even anders toen het maar liefst twaalf jaar duurde voordat de opvolger van het door Josh Homme geproduceerde 'Paradisiac' uitkwam vanwege een door liefdesverdiet geplaagde Vanhamel, die zich stortte op allerlei andere projecten, waaronder zijn solo debuut 'Welcome to the Blue House'.

Nu is er dan 'APPLZ APPLZ', niet zomaar de zoveelste stonerplaat, maar tevens een aanklacht tegen de mensheid en de ondergang van onze planeet. De politieke agenda van Vanhamel is duidelijk. Zijn muzikale ambitie ook. Overduidelijk geïnspireerd door artiesten als Marvin Gaye ('What's goin on') en Curtis Mayfield is de rode draad duidelijk. Het gaat zo niet langer.

De muzikale omlijsting is als een wild geschilderd doek. Opener 'Cornucopia' is meteen een groovende inkopper. Strak, ritmisch, met golvende gitaren, beetje ingetogen en, ja hoor, bongos. 'Los Romanticos' schreeuwt om aandacht. In een spaghetti western stijl gitaardravend nummer zingt Vanhamel 'there's a shitstorm coming and it's moving fast'. Psychedelische samples worden niet geschuwd en ook de 'flanger' knop staat wijd open. Ook worden er overduidelijk herinneringen opgehaald aan zijn speeltijd bij Eagles of Death Metal en is de muzikale invloed van Josh Homme ook sterk aanwezig. Na debuut 'Outside the Simian Flock' in 2001 mocht Millionaire mee op de Songs for the Deaf tours van Queens of the Stoneage. 'The Watchman', een heerlijk rockende seventies stoemper van een song, had niet misstaan op die tours. Drummer Dave Schroyen hakt wild om zich heen, de basloopjes zijn als woeste mokerslagen en Vanhamel bijt zich grommend vast in de microfoon, zijn gitaar ergens zwierend in de lucht. Een dijk van een song! Het licht trippende 'Applude' opent de sluizen naar wat rustiger vaarwater en 'Can't stop the Noise' gedijt op een lekker voortstuwend beatje en donkere vocalen met een pittige gitaarsolo in het midden. 'Dig a Ditch' is een kleine liefdes verklaring aan Muse en 'Blue Mountains, White Sky' een hypnotiserende sloper. 'APPLZ APPLZ' is een plaat die bol staat van muzikale diversiteit en speelse creativiteit, waarmee Millionaire bewijst dat ze niet voor een gat te vangen is. Soms is een beetje liefdesverdriet zo erg nog niet.

- Nataly

Support 45ACIDBABIES is een Nederlandse groep bestaande uit Sophia de Geus, Daniel Brem, Sam Verbeek en Giorgio Paquay, vier inherent verschillende creatieve persoonlijkheden die er alles aan doen om het op de een of andere manier te laten werken. De band wint snel een internationale fanbase met hun brandbare, grensverleggende shows, waarin ze op slimme wijze elementen van hiphop, dancepunk, garagerock en pop samenvoegen. Deze gedurfde aanpak wordt uitgebreid met bizarre stagevisuals en props.