Sommige bands mogen na een geslaagde show ieder jaar wel weer terugkomen naar Vera. Zo ook de Hagenezen van Monomyth. De space-stonerrock band gaat ten ere van het nieuwe album op tour door Nederland, met onder meer een verschijning als special guest bij het concert van Long Distance Calling.

'Orbis Quadrantis' is de naam van de vierde plaat en is gepland 13 september te verschijnen onder Suburban Records. Deze opvolger van het monumentale EXO, biedt nieuwe inzichten van de Hagenezen. Op Orbis Quadrantis verkent de groep nieuwe territoria en toch houdt hun minutieuze, instrumentale psychedelica nog steeds het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd. Monomyth is eind 2017 versterkt met gitarist Boudewijn Bonebakker (bekend van Gorefest/Gingerpig), nadat Thomas van den Reydt besloot te stoppen. Met het aantreden van Bonebakker is volgens de groep ‘een nieuwe stroming’ gearriveerd. “Zowel met het album als met onze live performance betreden we zeker nieuwe wateren.”

Sluit je ogen en laat je meeslepen, of duik de moshpit in en headbang op de maat van de drummer.

Mantra Machine
Met sterke roots in de stoner en spacerock creëert de drie-mans formatie Mantra Machine instrumentale psychedelische jams. Een dynamische mix van zware gitaren, fuzzende bas en groovende drums ondergedompeld in gelaagde synth soundscapes.

De band maakte in 2012 een vliegende start tijdens hun debuut op het Sonic Rock Solstice festival in Engeland en bracht hun eerste EP 'Stage One' uit. Twee jaar later werd de langspeler 'Nitrogen' uitgebracht. Het album ontving veel positieve reviews en werd wereldwijd opgepikt door diverse blogs en muzieksites.

In 2016 volgde een uitnodiging voor het Roadburn Festival, speelden ze op Yellowstock in België en deden een mini-tour door Duitsland en Oostenrijk.

Dit jaar is een tweede album 'Heliosphere' uitgebracht waarop de instrumentale reis naar het onbekende verdergaat. Met veel ruimte voor nieuwe geluiden, uitgesponnen composities en onverwachte wendingen. De nieuwe release is inmiddels beschikbaar op Bandcamp en Spotify.

Monomyth - Aquilo
Monomyth - LHC (taken from Exo)