Zou, nu in de muziek psychedelica weer helemaal in zijn, LSD ook weer terug zijn in de scene?  Of ben ik nou een oude lul die er niets van begrijpt? Misschien kan ik het vragen aan de mannen van Mozes And The Firstborn, want hun muziek is zo verweven met de sixties, dat je je af gaat vragen of ze niet hun hele leven met dit tijdperk verbinden. Jonge honden zijn het in ieder geval wel. Zo jong zelfs dat je je afvraagt of hun vaders wel oud genoeg zijn om een platenkast vol origineel in de tijd gekochte elpees te hebben die de jongens stiekem op hun zolderkamertje luisterden om inspiratie op te doen.

Het viertal uit Eindhoven is al een paar jaar hard aan het werk op de Nederlandse podia, maar pas dit jaar kwam hun debuutplaat uit. Op het titelloze album staan twaalf lekker gruizige garagerock nummers, soms slepend als de Black Lips, en altijd met een zekere branie. Met name single I Got Skills wist flink wat (radio)aandacht voor de band te genereren. En terecht, want zo catchy hoor je ze niet vaak. Tijdens hun optreden afgelopen Lowlands zong dan ook de hele India-tent het nummer mee.

Mozes And The Firstborn bewijzen midden in de internationele psychedelische garagerocktrend te staan, waar bands als Ty Segall, Mikal Cronin en Jacco Gardner de toon zetten. Niet voor niets toerden MATF deze september uitgebreid door de USA en zijn ze nu bezig Europa te veroveren, met onder meer een optreden op het beroemde Reeperbahnfestival. Niet te missen dus als ze in Vera komen!

Tsjalling

Hier kan je de nieuwe video van Mozes And The Firstborn kijken!