Welkom in VERA! Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden.
---

Na shows in de kelder en als support van Blonde Redhead komt My Friend Television nu langs tijdens het speciale Vera zomerprogramma.

My Friend Television begon in 2012 als een folkduo met psychedelische neigingen, bestaande uit Merijn Jansen en Ricky van Duuren. Na een 10" bij Subroutine Records voegden zangeres Brenda Bosma (Spilt Milk), bassist Frank Hiep (Propeller) en striptekenaar Barbara Stok op drums zich bij de band. My Friend Television stond op Oerol, Le Guess Who, Welcome to the Village en in het voorprogramma van Blonde Redhead. De muziek ontwikkelde zich ondertussen richting een hybride van outsiderpop en country noir. Na enkele wisselingen in bezetting, is de band nu weer compleet met Els Werkman, die overkwam van Garcia Garcia, op bas en de duitse beeldend kunstenaar Henrik Kröner op drums.

My Friend Television richtte in 2014 de Audiocassetteclub op. De band brengt daar hun albums op cassette uit voor de leden. Ze doen alles zelf en houden niet veel rekening met muzikale conventies. De tweede cassette werd gemaakt met een op Marktplaats op de kop getikte Roland Juno 6 synthesiser, een jaren '80 echo apparaat, samples van eigen gitaarloops en allerhande obscure antropologische opnames. Dit album bevat invloeden van ambient, indie, disco en blues. Op de derde en vierde cassettes brengen ze een mix van powerpop en folk. Als gastmuzikanten zijn Henja Dijksterhuis (Flowerbox, Drive by Wedding), Harry Kingma (The Monroes), Obed Brinkman en Marcel Alkema (Hellzaboppin, Jailbirds) te horen. Deze zomer duiken ze hun D.I.Y. studio weer in voor nieuwe opnames.

My Friend Television is:
Ricky van Duuren - gitaar & zang
Merijn Jansen - lead gitaar & zang
Henrik Kröner - drums & percussie
Els Werkman - bas

---

Kaartverkoop
– Koop je ticket vooraf. Kassaverkoop is voorlopig niet toegestaan.
– Duo Tickets: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan een Duo Ticket. Daarmee reserveer je 2 stoelen naast elkaar. Zijn deze tickets op en wil je toch samen heen, dan proberen we je dicht bij elkaar te plaatsen. Koop dan 2 Solo Tickets, kom op tijd en vraag het aan de zaalmedewerker.
– Solo Tickets: Kom je alleen, koop dan een Solo Ticket.