Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Naam is echt een geweldige band. Hun soort psychedelica is verontrustend toegankelijk en onmogelijk van los te komen. Ik ben nu net een uurtje aan het luisteren en ik ben helemaal verkocht! “Ballad of the Starchild” heet het plaatje dat ik nu luister en het is echt ontzettend goed. Ik heb geen unieke insights in deze band want ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar ik ben heel erg blij verrast! Het is een soort psychedelische rock, maar het is ook kraut en luid als doom en rockend als The Stooges. Met orgels. Wat zegt het internet? Het internet zingt:

'Brooklyn kraut-metal crushers NAAM take the trippiest part of your favorite Hawkwind song and stretch it like space taffy into hypnotic, riff-driven mush.''  

Dat is nogal een aanbeveling niet? Het nieuwe album “Vow” komt vier juni uit (zal op moment van publicatie uitgekomen zijn) en is dan ook precies de reden van de huidige tour. Volgens mij hebben ze ook ooit eens een keer op Roadburn gestaan, maar zeker weten doe ik dat niet. Er is overigens sowieso erg weinig te vinden over Naam op het wereldwijde web, behalve twee te gekke albums op spotify. Ik stel voor dat jullie die maar gewoon gaan luisteren, ik kan het niet beter verkopen dan de muziek zichzelf.

Ik heb in ieder geval alvast donderdag vrij genomen om uitgebreid te kunnen genieten van het concert en m’n nieuwe vinyl. Ik raad een ieder aan hetzelfde te doen!

Hassán