Als notoir dagdromer en op zijn tijd gedesillusioneerd romanticus ben ik met grote regelmaat gedoemd om teleurgesteld te raken in de werkelijkheid. Zo bijkt een recept dat ik maak uiteindelijk super smerig te zijn of een film die ik wou zien blijkt enorm saai te zijn. Niks lastiger om enthousiasme of het verheugd zijn om te zien slaan in de nodige teleurstelling.

Het is fijn om hier een medestander in te vinden en helemaal fijn dat deze ook nog een show komen spelen in de kelderbar. Nagasaki Swim, het project van Jasper Boogaard, wist deze aanvankelijk doelloosheid van het enthousiasme het hoofd te bieden door om te schakelen naar een onbegrensde onbevangenheid. ┬┤Een lofzang op het alledaagse, op de kutdagen┬┤ zoals muziekjournalist Ruben van Dijk het mooi verwoordt. Het gebeurt zoals het gebeurt is het devies, omarm het prutsen en het ploeteren. Dit laatste is wat wij bij Downstage iedere week weer voor elkaar krijgen. Prutsen en ploeteren met de mixer, totdat die ene feedback er weer uit is om vervolgens het geluid uit de monitor kwijt te zijn. Ook dat komt goed.

De eerste singles Eternal en Sleep zijn al uit en ik kijk uit naar de plaat die begin maart uitkomt. En naar het concert! Hopelijk zie ik jullie dan!|Robert