Koptelefoon + potlood, papier en gum – voor twee tegelijk
Je begint met wat gekrabbel op een leeg vel papier. Samen met één andere deelnemer start jullie gezamenlijke reis door te tekenen, schrijven, wissen en luisteren. Stemmen, geluiden, muziek en opdrachten helpen je op weg richting een komisch en tegelijkertijd verontrustend prentenboekverhaal, dat speelt met de spanning tussen schepping en vernietiging. Gedachteloos getekende poppetjes, huizen of bomen lijken tot leven te komen. Er ontstaat een carnaval van eindeloze mogelijkheden, een bloedbad van doorgestreepte tekeningen, doorgekraste woorden en sporen van gewiste tekeningen. De Britse kunstenaar en theatermaker Ant Hampton is een graag geziene gast op Noorderzon, met onder meer zijn gezelschap Rotozaza. Kunstenaar en schrijver Tim Etchells, oprichter van het wereldberoemde Forced Entertainment, werkte al twee keer eerder met hem samen. Net als in Hamptons andere 'autoteatro'-werk - laten we het doe-het-zelf-theater noemen - ontstaat de magie wanneer je de aanwijzingen die je hoort zo precies mogelijk opvolgt. En geen paniek – je hoeft echt niet goed te kunnen tekenen.

Not to Scale is een coproductie van Noorderzon.

---

"Not to Scale, by Tim Etchells and Ant Hampton, draws two audience members into an intimate act of shared creation”

- The Irish Times

---

Ant Hampton & Tim Etchells
Ant Hampton is een Britse kunstenaar, gestationeerd in Duitsland. Zijn werk verkent de spanning tussen vaststaande formele, structurele elementen en leven en onderhandelen ‘in het moment’. Hij staat bekend om zijn 'autoteatro'; intieme voorstellingen die het publiek uitdagen mee te doen, zonder enige vorm van voorbereiding. Risico’s durven nemen en zelf de gevolgen hiervan ervaren staan hierin centraal. De voorstellingen reizen de hele wereld over en zijn inmiddels te zien in meer dan 60 verschillende taalversies. Samen met kunstenaar en schrijver Tim Etchells maakte hij eerderThe Quiet Volume en Lest We See.

Credits
Regie/choreografie | Ant Hampton, Tim Ettchells
Dank aan | Isambard Khroustaliov en Lothar Ohlmeier (toestemming samples van hun album)

Praktische informatie
- De installatie is rolstoeltoegankelijk, stuur wel even een mailtje naar [email protected] met op welke dag en tijd je wilt komen.
- Kaartverkoop gaat via Noorderzon