Note: Nederland - Roemenië zal op groot scherm worden vertoond voorafgaande aan de film. De film kan hierdoor iets later beginnen. Voel je vrij om de wedstrijd mee te kijken!

Een politieke komedie die zich afspeelt in het West Berlijn van voor de muur, die in première ging na de bouw van de muur. Hoe viel dat destijds bij het publiek? Het antwoord: niet zo goed. In 1985 werd One, Two, Three echter opnieuw uitgebracht in Berlijn en sindsdien is het daar een hit. In de loop der tijd heeft het de status gekregen van een heuze cult film. 

James Cagney, grote ster uit de jaren dertig en veertig, speelt een volhardende leidinggevende van Coca Cola in West Berlijn, die zijn blik over het ijzeren gordijn richt om de Sovjet Unie te gaan ‘Coca-koloniseren’. Deze klassieker van Billy Wilder werd nooit genomineerd voor een Oscar, in tegenstelling tot zijn andere werken, maar heeft alle juiste ingrediënten: een vlot en vast tempo, constante grappen en memorabele one-liners. De film gebruikt de politiek van de Koude Oorlog als bron van satire, en wordt des te interessanter wanneer je weet dat de Berlijnse Muur tijdens het filmen is gebouwd.