“De POP Groningen Talent Award (PGTA) is de jaarlijkse award voor bands uit stad en provincie Groningen die gericht is op ondersteuning van talentontwikkeling”. De bands strijden in diverse rondes om in de finale te komen. Orange Skyline is een van de bands die op 19 april in de finale staat. De finale die overigens in de grote zaal van Vera plaatsvindt. We hopen in de kelder van Vera vaak jonge bands te boeken die ‘upcoming’ zijn en graag verder willen komen.

De jonge honden van Orange Skyline hebben zoveel branie in hun optredens en interviews dat het lijkt alsof ze rechtstreeks uit Londen overgekomen zijn. Sterker nog, er zijn meer overeenkomsten met de gebroeders uit Oasis dan dat er een spatje Nederlands in doorklinkt. Rauw, ongepolijst en very, very British. Jammer dat ze niet gewoon uit de UK komen, dan zouden ze met een aantal jaren op de cover van de NME staan. Waarschijnlijk zou de kop één of ander schandaal impliceren.

Naast Orange Skyline staat ook mede finalist Meadowlake binnenkort in de kelder. Twee finalisten in korte tijd dus. We staan vooraan, sterker nog, we staan er misschien wel bovenop…| ANCO

Naast Orange Skyline speelt vanavond ook Adam & The Relevants. Volgens hun bio maken ze rauwe pop: een wisselwerking tussen '90's britpop en actuele garagerock. Erg mooie combi met Orange Skyline dus!