De Amerikaanse indierock, postpunk en noise band Pile komt terug naar VERA met hun nieuwste wapenfeit ‘All Fiction’ op zak. Het is hun meest complexe album tot nu toe met oorverdovende drums, melancholisch gitaargeluid en de herkenbare riffs waar Pile zo om bekend staat bij hun hun fanbase.

In 2006 startte Pile als het soloproject van frontman Rick Maguire, maar groeide uit tot een volwaardige band. In de bruisende DIY scene van Boston kreeg Pile al snel een cultstatus en van daaruit verspreidde hun reputatie zich door mond-tot-mondreclame verder en verder.

Support: Crowd Of Chairs
Crowd Of Chairs is een Belgische noiserock/postpunk band uit Gent. De band bestaat uit gitarist/vocalist Mitch Van Laecke, drummer/vocalist Manu Mahie en bassist Benjamin Caes.

Ze hebben de band opgericht in 2014 en kort daarna zijn ze opgepikt als één van de meest spannende Belgische alternatieve rock acts. Crowd Of Chairs wil met hun muziek de DIY aspecten behouden wanneer ze zelf hun muziek opnemen. Ze halen hun inspiratie uit bands zoals LiarsMetz en Part Chimp.