De livestream kan door de nieuwe coronamaatregelen helaas niet plaatsvinden op 14 november en wordt verplaatst naar 12 december.

Het is tijd voor de eindronde van de POPgroningen Talent Award! Tijdens de avonden in Simplon op 1 en 15 oktober zijn door scouts vier acts geselecteerd die meegaan naar dit eindfeest. Hier wordt na de optredens van de acts de POPgroningen Talent Award uitgereikt. De avond zal online via een livestream te volgen zijn. Info hierover volgt!

De acts die spelen zijn:
Jonathan Rhodes
YLVALIE
Breakpoint Nine
Mind Fuji
POPgroningen Talent Award
Alhoewel er na de avond in Vera maar één act overblijft die nog extra wordt gecoacht, is er in elke stap van het traject aandacht voor talentontwikkeling en coaching. Voorafgaande aan de avonden in Simplon ontvingen de 40 deelnemende acts flitscolleges en coaching en speelden ze, verspreid over acht avonden, op verschillende plekken in de provincie. Scouts hebben de acts elke avond afzonderlijk voorzien van feedback en per avond één act
geselecteerd die is doorgegaan naar Simplon.
De POPgroningen Talent Award houder van 2020 speelt volgend jaar, onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom COVID-19, op festivals Grunnsonic, Festival Hongerige Wolf en Aidition. Verder ontvangt de act een mogelijke deelname aan de Grote Prijs van Nederland en Hit The North, gratis repeteren bij VRIJDAG en deelname aan Skills & Knowledge sessies.

Acts die de award eerder mee naar huis namen waren Boyz in the woods (2017), Cirrus Minor (2018) en Cashmyra (2019).