Vanwege het coronavirus kon het POPgroningenTalent Award eindfeest in VERA in april  helaas niet doorgaan. Maar we hebben een nieuwe datum! Op zaterdag 14 november staan de acts van de POPgroningen Talent Award 2020 op ons podium en wordt bekend wie dit jaar de houder van de award wordt.

Eindfeest in Vera: POPgroningen Talent Award houder 2020 wordt bekend
Tijdens de avonden in Simplon op 1 en 15 oktober worden door scouts twee acts geselecteerd die meegaan naar het eindfeest in Vera, op 14 november.

POPgroningen Talent Award: ontwikkeling van de acts en coaching staan centraal
Alhoewel er op het eind maar één act overblijft die nog extra wordt gecoacht, is er in elke stap van het traject aandacht voor talentontwikkeling en coaching. Voorafgaande aan de avonden in Simplon ontvingen de 40 deelnemende acts flitscolleges en coaching en speelden ze, verspreid over acht avonden, op verschillende plekken in de provincie. Scouts hebben de acts elke avond afzonderlijk voorzien van feedback en per avond één act geselecteerd die is doorgegaan naar Simplon.
De act die uiteindelijk in Vera wordt uitgeroepen als POPgroningen Talent Award houder speelt uiteindelijk op festivals zoals Grunnsonic en Bevrijdingsfestival Groningen.