Popronde viert 25 jarig jubileum met een vol programma van wel 39 acts in 24 locaties. Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, o.a. Wies, FFLEAN, Foxlane, Susan H, Price & LO-FI LE VI komen op donderdag 3 oktober naar het centrum van Groningen.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 12 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 146 geselecteerde Popronde bands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, My Baby en Rondé.

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en podia als Vera en Simplon fungeren ook locaties als The Smooth BrothersChaplins PubSmoke, Huize Maas en Smooth SailingTattoo als bijzondere nieuwe podiumplekken.

Timetable VERA:

Mainstage:
Price: 21:30
NEMSIS: 23:15
Paracetamøl: 00:30

Downstage:
La Loye: 22:15

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Tijdens Popronde Groningen vinden voor de officiële start van het programma een aantal previews plaats:

Om 14:00u start het programma van Popronde Groningen in de Plato met Wolf & Moon en om 15:15u speelt ook TESSEL hier. Gevolgd door Lorrèn in Wadapartja vanaf 16:00 en als laatst in de middag speelt om 17:00u Lola’s Dice in The Smooth Brothers. Vanaf 00.30u is Vera dé plek waar de afterparty losbarst, met Paracetamøl wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van de steden op www.popronde.nl