Zelden bedenkt een regisseur zodanig iets innovatief dat er een cinematografisch fenomeen wordt vernoemd naar hun prestatie. Nee, er zijn er maar enkelen die zulke faam hebben kunnen genieten. Zo heeft Lev Kuleshov in de twintiger jaren het Kuleshov-effect geïntroduceerd. Of Alfred Hitchcock in de jaren vijftig het Vertigoshot. En zo hebben we dan ook het Rashomon-effect; gaande over de uitwerking van subjectiviteit van de waarneming bij herinneringen. Rashomon vernieuwde de filmtaal en wordt alom beschouwd als één van de beste narratieve films ooit gemaakt. De film zorgde voor een propere introductie van Japanse cinema in de Westerse wereld, en werd daarbij een indrukwekkende nieuwe filmster (Toshiro Mifune) rijker.

Bij het kijken is het dan ook snel duidelijk waarom deze film zoveel globale aandacht heeft vergaard. Het is een fantastisch meeslepende psychologische thriller die grondig onderzoek doet naar de waarheid en de betekenis van rechtvaardigheid. Bijgewoond door prachtige shots en ingenieus gebruik van flashbacks, vertellen vier mensen in een hoorzitting elk hun perspectief over een moord- en verkrachtingszaak. De vier verhalen vormen een uitdagend en complex puzzelwerk voor de kijker, wat zeventig jaar na dato nog steeds intrigeert.

Informatie m.b.t. Corona
Het gaat allemaal wat anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden. Check ze hier

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Strippenkaart: deze is weer te gebruiken. Omdat we moeten bijhouden wie er aanwezig is bij een voorstelling, dien je dan wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.