Urban Dance Squad was een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de jaren negentig, bracht vijf studioalbums uit en toerde veelvuldig door onder andere Frankrijk, Duitsland en de VS. Voor wie dit even gemist heeft of nog geboren moest worden, een korte introductie:

De rap-rock band Urban Dance Squad werd opgericht na wat oorspronkelijk bedoeld was als een eenmalige jam-sessie op een festival in Utrecht op 20 december 1986. De band bestond uit een gitarist, bassist, drummer, rapper en DJ. Hun muziek wordt omschreven als een mix van genres; van funk, soul en jazz, tot heavy metal, hip hop en reggae. Deze unieke mix bleef niet onopgemerkt en was van grote invloed op o.a. Rage Against The Machine.

Na de break-up in 2006 zal Silver Surfinger Rudeboy, de MC van Urban Dance Squad eindelijk weer optreden met een complete Urban Dance Squad set die zal bestaan uit alle 5 de platen die Urban Dance Squad ooit heeft gemaakt. Niet alleen Rudeboy zal dit feestje meevieren, maar ook DJ DNA, meester van de draaitafels.

Support: El Zombie
De Utrechtse trashbluesband El Zombie is rauw, overstuurd, ongepolijst, soms wat cynisch, maar heeft ook humor. Geinspireerd door de rauwe delta blues zangers die door het Amerikaanse Fat Possum label zijn uitgebracht in combinatie met een shotje slackerpunk. De band heeft 2 platenuitgebracht waarvan de laatste 'Kommando' op 28 mei dit jaar.