De Afrikaanse desertblues held Samba Touré, geboren op 15 juni 1968 in Dabi, een klein dorpje in Mali in de regio van Tombouctou, wordt door velen beschouwd als de beste gitarist van Mali. Hij is de muzikale erfgenaam van de koning van de desert blues, die in 2006 overleed: Ali Farka Touré. Samba Touré's moeder zong bij Ali Farka touré en Samba werd vijftien jaar geleden gevraagd om in diens band te spelen, tijdens tournees door Europa en de Verenigde Staten.

Hierdoor leerde Samba voor hem nieuwe muziekstijlen en ritmes kennen, die hij opnam in zijn eigen blues en er een heel eigen draai aan gaf. Samba Touré bracht in 2008 zijn eerste internationale release uit: 'Songhaï blues, Homage to Ali Farka Touré', die werd opgevolgd door het album 'Crocodile Blues'.

In 2011 ontving Samba met deze plaat de Malinese Tamani d’Or Award voor de beste internationale act van het jaar en er volgde al gauw een  tour door Europa met geweldige shows in Paradiso en op festivals als North Sea Jazz en Sziget. Zijn internationale doorbraak was de cd 'Albala' in 2012, met o.m. Hugo Race. Die plaat werd gemixt door Chris Eckman van The Walkabouts en kwam uit op Glitterbeat, het label waar Chris Eckman een dikke vinger in de pap heeft.

Nu brengt zijn Europese tour hem langs VERA en we zijn uiteraard zeer benieuwd wat deze grootheid op de planken brengt.

Timetable:
20:00 DJ Josz
21:00 Samba Touré
22:30 DJ Josz