Hit the North wordt in de volksmond ook wel 'het Lollapalooza van het Noorden' genoemd en dat is helemaal niet zo gek. Ga maar na: rondreizende acts, muziek, steeds een wisselende locatie plus optredens, het Amerikaanse broertje is met precies die ingrediënten groot geworden. Maar waar de Amerikanen er bij de eerste de beste tegenslag de brui aan geven door het hele festival te cancelen en te verplaatsen naar YouTube, zetten de organisatoren van Hit the North (de Noorderlijke Popkoepels, ESNS en ITGWO) gezamenlijk hun schouders eronder om gewoon door te knallen. 'Oud Hollandse knaldrang' is hoe we dat in de business noemen en niet alleen wij als VERA plukken daar de vruchten van, maar ook jij als bezoeker!

Twee acts dus vanavond en voor de Americana liefhebber zeker de moeite waard om langs te komen. Allereerst Same Old, dat dit jaar in de selectie van Hit the North zit, een duo dat 'een frisse dosis outlaw country' uit de gitaren en kelen laat stromen. Deze gitaren en kelen zijn eigendom van Stijn en Laszlo, wiens gedeelde voorliefde voor het vertellen van goede verhalen, blues en country dus Same Old heeft opgeleverd. Wie warme herinneringen koestert aan recente platen en optredens van bijvoorbeeld Joost Dijkema of Hans Hanneman zal vanavond goed aan zijn trekken komen.

Daarnaast geeft Rick Frans aktedepresans. Hij deed al eens mee met de Popgroningen talentaward. Zijn muziek zit iets meer richting de folk van bijvoorbeeld, nouja wie zal ik eens noemen, Bob Dylan. Het op Youtube te beluisteren Minimum Wage is een verdraaid catchy liedje dat meer dan de moeite waard is om eens op te zetten. Goed gezongen, goed verhaal, niks meer aan doen. Datzelfde geldt ook voor My Rovin' Is Over, dat meer een country- en blues-inslag heeft. Dit najaar komt er tevens een EP aan van Rick, plus nog wat andere optredens, maar je moet hem vanavond maar even (netjes en beleefd!) vragen hoe het daarmee staat.

Het Hit the North-traject is bedoeld om veelbelovende nieuwe acts een extra steuntje in de rug te geven met optredens, trainingen en begeleiding. Deze unieke Noord Nederlandse samenwerking verwelkomen we natuurlijk met open armen in onze Grote Zaal op 20 augustus. Verwelkom vooral mee!

---

Richtlijnen m.b.t. corona
Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vind hier ook informatie over de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden. Check ze hier

Kaartverkoop

- Koop je ticket vooraf. Kassaverkoop is voorlopig niet toegestaan.
- Duoseats: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, meld dit dan aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.