In 2019 stond Screaming Females in VERA en deelde het podium samen met de garagerockformatie FEELS. Het trio maakt een spannende mix van indie, alt, punk en stonerrock en komt terug met een nieuw album ‘Desire Pathway’ die op 17 februari wordt uitgebracht door Don Giovanni Records. Screaming Females bestaat uit Marissa Paternoster (gitaar/vocals), “King Mike” Mike Abbate (bass) en Jarrett Dougherty (drums).

‘Desire Pathway’ begint met een hypnotische opener gevolgd door een opzwepende warme synthesizer en feedback loops waardoor de band losbreekt naar een krachtige groove. Het album laat zien dat ondanks de onzekere tijden het verlangen om muziek te maken altijd is gebleven. ‘Desire Pathway’ is opgenomen in Minnesota’s Pachyderm Studios (waar Nirvana ‘In Utero’ heeft opgenomen) en is geproduceerd door Matt Bayles (Foxing, Pearl Jam, Mastodon).

Het powertrio dat de vlijmscherpe rand tussen heavy en punk op zoekt, Rats and Daggers concentreert de slagkracht van IDLES, de schwung van QOTSA en de schijt-aan-alles attitude van Amyl and The Sniffers tot rappe punkrockprojectielen die de moshpits ter plekke doen aanzwellen. Live zijn zij zowel ontwapenend als exceptioneel expressief en spelen zij met een energie die zo oprecht uit de tenen komt dat zij in een vlammende set ieder een momentele zo nodige toevlucht bieden uit hun dagelijkse sleur.