Sebadoh mag je gerust tot de vaste gasten binnen het Vera programma rekenen. Sinds 1992 stonden ze hier vele malen, de laatste keer in 2013. Met het nieuwe album 'Act Surprised' op komst (24 mei) is er gelukkig weer een uitstekende reden deze Vera favoriet terug te halen!

En voor de mensen die niet eind jaren ’80, begin jaren ’90 aan het eind van hun middelbare school of in hun eerste studentenjaren zaten, is het goed te weten dat we hier met een legendarische band te maken hebben. En het leuke van Sebadoh is dat ze in twee heel verschillende richtingen inspireren: de songs van gitarist Jason Loewenstein vliegen vaak gierend uit de bocht, terwijl de liedjes van Lou Barlow veel rustiger poppareltjes zijn. Zelden een band met twee zulke verschillende gezichten gehoord (soms ook binnen één song!), en beide boegbeelden hebben zo hun fans.

Barlow kun je ook kennen van zijn zijprojecten The Folk Implosion en Sentridoh, die nog verder uitgeklede lo-fi singer/songwriterliedjes bieden. Jason Loewenstein zorgt er binnen Sebadoh echter voor dat er ook geweldig gerockt wordt. Hun unieke samenwerking leidde tot fijne singles als Careful, On Fire, Magnet’s Coil en Flame.

De ketting van de muziekgeschiedenis is lang. Vanavond ziet u één van de belangrijkste schakels van die ketting, die van die mooie tijd begin jaren ’90.

Sebadoh - Flame (1999)