Als ergens ter wereld een mengelmoes van verschillende culturen te vinden is, dan is dat wel in Zuid-Afrika. Na de verdwijning van de apartheid bleef er een multicultureel landschap over. SKIP&DIE heeft inspiratie opgedaan voor hun nieuwe album 'Riots in the Jungle'  tijdens een reis door dit land. Ze kwamen tijdens hun reis lokale muzikanten tegen waarmee ze veel hebben samengewerkt, waaronder zangeres Gazelle, hip hop crew Driemanskap, rappers Emza & Magebz, experimentele rock muzikant (ook BLK JKS) João Orecchia en de Season Marimba Stars.

SKIP&DIE is ontstaan uit een samenwerking tussen Catarina Aimée Dahms (Cata Pirata) en de Nederlandse producer Jori Collignon. De muziek gaat over alles wat Afrika speciaal maakt: de zon, de townships, de rellen en liefde. De meeste nummers zijn in een dag geschreven, het duurde daarna alleen nog twee jaar om het uit te werken. Ze trekken de lijn door van het eerste album, een mix van Afrikaanse beats en elektro. De single ‘Love Jihad’ is het eerste voorproefje van het album ‘Riots in the Jungle’ dat in oktober uitkomt, een maand later staan ze hier op de planken.

Drum en percussie zijn de belangrijkste tools voor de band. De percussionisten creëren een diepe, donkere beat. DJ Rene Kuhlmann zorgt juist voor de pakkende melodieën. De Zuid-Afrikaanse Cata Pirata, herkenbaar aan haar felgekleurde lokken, zingt en rapt in verschillende talen: Engels, Afrikaans, Xhosa, Zulu, Spaans en Portugees. Donkere beats met de melodieuze elektro lijkt de perfecte combo. De afro- elektro beat doet denken aan een mix van M.I.A., Santigold en Peaches.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Huis-DJ ▲WKW▲RDIST▲N, die al eerder in Vera stond samen met Bear In Heaven. Meer dan genoeg beats om op te dansen dus!