Voordat ik überhaupt ook maar één noot gehoord had van deze raggende mannen werd ik al op deze band geattendeerd door mijn muziekminnende vrinden uit Nimma, omdat ze dat jaar (2022) artist in residence waren op Roadburn, en daar werd reikhalzend naar uitgekeken.

Waarom werd mij snel duidelijk. Op het podium gaan deze 3 mennekes los zonder dat ook maar één moment het gas eraf gaat. Poeh hé…wat een tomeloze energie, fuzzend als een malle wordt hun psychedelische mix van garage/stoner/space/kraut het publiek in geslingerd.

Ik heb het over de in 2016 ontstane 3-mans formatie Slift uit Toulouse. En wat schets mijn verbazing toen ik over de Vera-site aan het surfen was. Ze stonden hier als eens eerder, nl. Downstage in 2019 en naar wat ik begreep stond de kelder aardig op zijn kop die avond.

Over goede smaak valt niet te twisten, zo blijkt. Dat dacht ook het radiostation/streamingsite

KEXP uit Seattle, die bekend staan (zie Youtube) om de hoge kwaliteit live concerten in de studio en hun zeer goede (lees: uitstekend!) smaak voor opkomende acts, waar Slift al een paar keer acte de presence mocht geven.

Zo ook kort geleden waar ze in de studio 3 nummers speelden van hun nieuwe album “Ilion” (verwacht in januari 2024) en tijdens het interview vertelden dat hun grote inspiratie voor dit album “Red” van King Crimson was en Robert Fripp nog even bewierookten als een begenadigd gitarist. Over klassiekers gesproken…oh boy.

Na het laatste full length album “Ummon” uit 2020 heeft de band zeker niet stil gezeten (los van het vele toeren). Tijden de lockdown werd het album Levitation Sessions (2021), uit de gelijknamige serie, uitgebracht. En de single “Unseen” (2021) met niet uitgebrachte tracks van het album “Ummon”.

Na het beluisteren en bekijken van de KEXP sessie geven de 3 lange uitgesponnen nieuwe nummers een mooie inkijk op wat het nieuwe album gaat brengen en dat is heel veel moois dat nu al spacend en freakend live de ether in wordt geslingerd.

Dit belooft heel veel voor het concert op dit podia en voor de liefhebbers is dit meer dan een aanrader. Ben je nog niet helemaal overtuigd na het lezen van dit stukje, check hun laatste KEXP sessie onder dit schrijfsel vermeld.

Case.

De Franse driekoppige band SERVO staat bekend om hun donkere, postpunk noiserock die moeiteloos switcht tussen sombere, hypnotiserende momenten en krachtige, motorische herrie. De sound van SERVO vindt een onstabiele plaats tussen zware, dreunende psych rock en gothic postpunk; weemoedige, rinkelende gitaren en diepe, sobere vocalen die overgaan in doordringende uitbarstingen van feedback en vervorming.