Na in 2020 tijdens Jagersonic in VERA te hebben gespeeld keert het vierkoppige rockfenomeen SLOPER terug naar VERA!

Drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en collega Mario Goossens (Triggerfinger) waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist-met-zijn-gouden-stem Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen dit muzikaal deconstructiebedrijf op te richten.

Het viertal ging meteen aan de slag met een heavy classic rocksound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder heel erg opvalt. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound. Verwacht stevige riffs, vette drums en misschien wel het belangrijkste: decibels. Want soms is het simpel: Rock’n'Roll is er om plezier te maken, om lekker los te gaan en te genieten van riffs en roffels.

Support voor deze show is Splinter. Met een vrachtwagen aan muzikale bagage op zak besloten Douwe, Sander, Gert-Jan en Barry een band te vormen waar een nieuwe, kakelfrisse punkenergie vanaf moest spatten. Met hun vorige bands –Death Alley, Birth of Joy en Vanderbuyst–hadden ze alle vier over de wereld getoerd met zwaarder werk, met Splinter moest het zuivere plezier en de dansbaarheid centraal staan. Het debuutalbum van Splinter heet ‘Filthy Pleasures’ en bestaat voor plusminus 100% uit onversneden (punk)energie.