NL: Helaas kan dit concert door de corona crisis geen doorgang vinden.
Om restitutie te krijgen, mail naar [email protected] en vermeld je:
- IBAN
- Naam
- Woonplaats
Dan storten we het bedrag z.s.m. terug.

ENG: Unfortunately this concert has been cancelled due to the Corona crisis
To get a refund, please mail [email protected] with you IBAN and City of residence. We’ll refund a.s.a.p.

---

Wanneer een band als Slowdive tussen de jonkies op Best Kept Secret prijkt, het eerste album van Ride in meer dan twintig jaar alom wordt geprezen en zelfs Mogwai de geluidsmuren dikker metst dan ooit tevoren, moet zelfs de grootste kniesoor erkennen dat de shoegaze terug is. Ook in België begon er stilletjes wat te bewegen, met het Antwerps-Gentse collectief Newmoon en de headliner van vanavond, Slow Crush, als exponenten.

Slow Crush komt half uit Leuven, half uit Manchester en bracht in 2017 zijn eerste EP Ease uit. De band sloot netjes aan bij de heropleving van de stevige, maar dromerige shoegaze in het straatje dat reeds in de jaren ‘90 werd aangelegd door bands als My Bloody Valentine, Lush, Slowdive en Ride. Hun debuut Aurora kwam in 2018 uit, waarop de groep ook genres als postrock, indierock en postpunk niet schuwt. Stereogum omschreef het viertal als “fucking phenomenal”, en wie zijn wij dan om dat te ontkennen.

Support Cultdreams (voorheen Kamikaze Girls) is aan de basis een post-punkband, maar met het in 2019 uitgekomen album ‘Things That Hurt’ begeven ze zich steeds meer op het shoegaze/indie territorium. Met een meer eigen geluid en een nieuwe naam zijn ze klaar om hoge ogen te gooien.