Sloopt Trump eigenhandig de wereldhandel? Is Brexit boeiend genoeg voor de gemiddelde Nederlander? Hoeveel doekoe heb je nodig om gelukkig te zijn? Grote vragen met vage, complexe antwoorden? Niet tijdens het Standup Economics Festival. Het Financieele Dagblad en Viacom’s Comedy Central maken grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Want de economie kan wel wat comedy gebruiken!

Op zes verschillende locaties in de binnenstad van Groningen ondervragen comedians topeconomen scherp in shows als ‘Zo sloop je de wereldhandel in 3 eenvoudige stappen’, ’17 Miljoen sukkels’, en ‘Dan had je maar in Blaricum geboren moeten worden’. De line-up bestaat naast Jörgen Raymann, Tex de Wit en Raoul Heertje onder anderen ook uit Anne Neuteboom, wetenschapsjournalist Eveline van Rijswijk, econoom Heleen Mees en minister Eric Wiebes.

Het programma in VERA:

15:00 Nederland is rijk, en dat willen we graag zo houden | Host: Raoul Heertje
Geef toe, er zijn maar weinig plekken op de wereld waar mensen het beter hebben dan in Nederland. Ons prototype Eerste Wereldland voelt – voor het merendeel van de bevolking – al generaties lang heel comfortabel. Toch is die welvaart niet vanzelfsprekend. Hoe zorgt onze regering ervoor dat we rijk blijven?
Gasten: Roelof Salomons, Pieter Gautier, Bas Jacobs
>> Tickets (€ 7,50 | € 5,- voor studenten)

17:00 Zo sloop je de wereldhandel in 3 eenvoudige stappen | Host: Raoul Heertje
In the left corner… Donald Trump. In the right corner…. Xi Jinping.
De bokspartij waarin de twee wereldleiders verzeild zijn geraakt, wordt alsmaar grimmiger en van een handelsakkoord lijkt dan ook nog lang geen sprake. Kan de Amerikaanse president dit gevecht winnen en hoe moeten we de strategie van Beijing interpreteren?
Gasten: Kees de Kort, Heleen Mees, Tristan Kohl, Steven Brakman.
>> Tickets (€ 7,50 | € 5,- voor studenten)

Deze 6 venues in de binnenstad van Groningen vormen het podium voor Standup Economics:

  • Grand Theatre
  • VERA
  • De Puddingfabriek
  • Brouwerij Martinus
  • De Toeter
  • The Stockroom

Organisatie
Standup Economics Festival is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival is geïnspireerd op het succesvolle Kilkenomics in Ierland, en zal elk jaar in een andere stad in Nederland plaatsvinden.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van het Standup Economics Festival? Dat kan met onze nieuwsbrief! Schrijf je nu in.