Het Oekraïense rock trio Stoned Jesus komt met hun ‘Pilgrimage Tour’, vernoemd naar hun één na laatste plaat, de boel eens goed wakker schudden.
Frontman Igor Krobak begon deze band als side-project waarin hij de zwaardere en donkere kanten van rockmuziek onder de loep wilde nemen. Stoned Jesus is aan een ware opmars bezig de laatste jaren. Het trio maakt dan ook indruk met hun inventieve, slepende heavy stonerrock. De progressie die te horen is vanaf hun debuutalbum ‘First Communion’ uit 2010 naar de meest recente is duidelijk. De band klinkt anno 2018 evenwichtiger en krachtiger dan ooit, met als laatste wapenfeit ‘Pilgrims’ uit 2018. Live kunnen we in ieder geval heel wat moois verwachten van deze heren.

De Noren van The Devil And The Almighty Blues verzorgen de support voor deze avond. Zij produceren een heerlijk dik en vettig bluesrock geluid, geïnjecteerd met invloeden uit de hardrock en stonerrock. Een benadering waar vooral Scandinavische bands een patent op lijken te hebben tegenwoordig.

STONED JESUS - Thessalia (Official Video) | Napalm Records
STONED JESUS - Hands Resist Him (Official Video) | Napalm Records
The Devil And The Almighty Blues "II" (New Full Album) 2017 Heavy Blues Rock