In verband met de verwachte verlengde coronamaatregelen is deze show omgezet naar een 'seated concert', op anderhalve meter afstand. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Kaartkopers hebben bericht gehad.
Vragen: [email protected]

---

Subroutine 15 jaar! Dat moet gevierd worden en waar kan dat nou beter dan in VERA? Het label is immers ontstaan in Groningen en de heren (Koen en Niek) die het label mede hebben opgericht werkten destijds ook in VERA. Later zijn ze verkast naar Amsterdam en Rotterdam, omdat er daar nou eenmaal meer werkgelegenheid was.

De wortels van het label zitten nog altijd vast in de klei van Groningen en ze zullen daarom ook hier hun 15e verjaardag vieren. Ze nemen twee avonden in beslag om vier bands los te laten gaan op het VERA podium. Op donderdag: Global Charming en WOLVON. Op vrijdag: HOWRAH + Euroboy.

Global Charming
De Subroutine-tweedaagse wordt met afgetrapt met Global Charming. Dit postpunk kwartet uit Amsterdam haalt inspiratie uit de eentonigheid van dagelijkse routines. Zoals de band zelf zegt: ‘Boring is intense’. In hun repetitieve postpunk hoor je de niet te zuipen automaatkoffie, vermoeiende kantoordagen en banaliteit van het leven zelfs terug. En zo is saaiheid... eigenlijk helemaal niet meer zo saai. De eigenzinnige gitaarmelodieën en interessante ritmes vormen de minimalistische sound van de band.

Global Charming stond in 2019 al eens in de kelder en in 2020 verscheen het debuutalbum 'Mediocre, Brutal'.

WOLVON
Een viering van vijftien jaar Subroutine Recs is niet compleet zonder een show van het Groningse trio WOLVON. Hoewel de band zich de laatste jaren in rustiger vaarwater bevindt, zijn er weinig bands zo bepalend geweest voor het label.

Al sinds die eerste EP uit 2011 verschijnt WOLVON bij Subroutine Recs en alle EPs, singles en LPs die het licht zagen, maakten golven in binnen- en buitenland. Muzikaal ontwikkelde de band zich over de jaren, van allesvernietigend noiserockmonster tot meeslepende indie rock. De laatste, bloedmooie WOLVON-single '70 days' is uit 2018, maar in de tussentijd heeft de band alweer een lading aan nieuwe songs klaarliggen, waar ze op dit moment niets anders mee kunnen doen dan ze met veel overtuiging spelen.