Het Amsterdamse trio T-99 bestaat eind 2019 gewoon alweer 20 jaar! It's their 20th anniversary en dat moet natuurlijk gevierd worden. Tot dusver heeft T-99 zes albums, een ‘greatest hits’ verzamelaar en een partij vinyl singles op de kerfstok. Inmiddels is ook nummer 2 uit hun "Single Series" uit, een nummer genaamd 'Bewilderd', met als b-kant een cover van Peter Gabriel's 'Sledgehammer'.

Sinds 1999 touren de kerels al door West-, Noord- en Zuid-Europa. En waar ze maar komen bespelen ze hun vintage instrumenten met een ongeëvenaarde energie, groot muzikaal vakmanschap en een flinke schuit whisky, pardon: passie. De band blonk uit als voorprogramma bij acts als Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat.

T-99 speelt een uniek brouwsel van stijlen dat eigenlijk alleen maar kan worden omschreven als ‘het geluid van T-99’. Denk aan Tom Waits die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige jukejoint net buiten Austin, Texas. Jazeker, geen gelul, drie bier en een kopstoot als het niet waar is: T-99 huilt in een Amerikaanse woestijnnacht tegen de maan terwijl hun muzikale helden eindeloos rondjes draaien op hun mentale jukebox: Howlin' Wolf, B.B. King, Muddy Waters, Hank Williams, Chuck Berry, Elvis Presley, Johnny Burnette, Jimi Hendrix, Dick Dale, Johnny Cash, Link Wray, The Cramps, The Blasters en The Paladins.

Jaap Boots schreef een mooi stuk over de Amsterdamse roots-rockers, wat goed illustreert waar T-99 over gaat:
"Nee, ik heb het niet over een TANK, ik heb het niet over TECHNO en zeker niet over TESTOSTERON-BOOSTERS. Ik heb het over die verdomde ROCK ‘N ROLL, over ROOTS, BLUES, COUNTRY, ROCKABILLY, SURF en verkoop je SOUL maar aan de duivel-muziek. Ik heb het over echte liedjes voor echte mensen. Ik heb het over Mischa den Haring, Martin de Ruiter en Donné la Fontaine, drie wilde rock-‘n-roll-vrijbuiters met groots grommende gitaren, roffelbeukende drums, pets-kets contrabas en dubbelloops vocalen. Ik heb het over dat alternatieve rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam, een van Nederlands beste bands. Ken je die niet?!"

T-99 - Motorcycle Years [Official Music Video]
T-99 - Bewildered [Official Music Video)