Met The Revival Hour is er weer wat moois in huis gehaald! Ik kom hier nu zestien jaar over de vloer en heb nog niet eerder iets gehoord dat er ook maar een beetje bij in de buurt komt!

The Revival Hour is het samenwerkingsproject tussen singer-songwriter  DM Stith (ook bekend als sidekick van Sufjan Stevens) en John Mark Lapman. Eerder dit jaar is debuutalbum “Scorpio Little Devil” uitgekomen (en goed ontvangen) en nu dus ook op tour.  Beide mannen hebben los van mekaar een zeer beperkende en strenggelovige opvoeding gehad, waaraan zij zich met moeite hebben ontworsteld. Het is dan ook geen verassing dat hun project samen grotendeels in het teken staat van de melancholie, eenzaamheid en vervreemding die hun beider jeugd zo getekend heeft.

Als The Revival Hour maken ze machtig spannende muziek. Gelaagde stemmen, spookachtige blazers, net te langzame tempo’s en die typische sixties “wall-of-sound” productie. Het is ontegenzeggelijk popmuziek, maar niet volgens de tegenwoordig geldende definitie ervan. Sommige nummers hebben een wat sterker elektronisch karakter en op die momenten schuift de sound sterk de avant-garde hoek in. Het is tamelijk ongrijpbare muziek als je het mij vraagt, maar “barokke folktronica” lees ik in een aantal recensies. Dus voor mensen op zoek naar een etiketje: Barokke Folktronica!

Dit concert wordt in samenwerking met TakeRoot georganiseerd (een dag later in de Oosterpoort). Mensen die al een TakeRoot ticket hebben (en deze laten zien bij de kassa) mogen gratis naar binnen! Dat is natuurlijk een fantastische deal, maar eerlijk gezegd is de toegang van slechts 8 euro ook al een geweldige deal. The Revival Hour is zo’n band die straks na Into The Great White Open de nieuwe “onbekende” favoriet is van alle het typische volk dat daarnaartoe afvaart. Het kon dus nog weleens druk worden ook, wees op tijd!

Hans