NL: Dit concert wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Kaartkopers hebben bericht gekregen. Kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

Restitutie aanvragen
Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan een mail naar [email protected] met daarin je IBAN en de naam van het concert.

EN: This concert will be rescheduled. Tickets remain valid.
Unable to attend? To get a refund, send an email to [email protected] with the name of the event and your IBAN.

---

Het uit Londen afkomstige Test Dept legde begin jaren ’80 met hun industrial anarcho punk, beïnvloed door de rave scene, de blauwdruk voor de ‘industrial music’. Ze onderscheidden zich echter van genregenoten Einstürzende Neubauten door hun anarcho-socialistische politiek inslag toe te laten in hun teksten. Daarnaast gebruikten ze daadwerkelijk schroot en machines in hun muziek en meeslepende live-performances.

Hun veelal activistische nummers gaan onder andere over de opkomst van extreemrechts. Daarnaast zat Test Dept zelf ook niet stil en hielpen bij de beroemde mijnwerkersstaking van 1984 en propageerden flink tegen de ‘Criminal Justice Act’ in de jaren ’90.

In 2019 tekenden ze bij One Little Indian records om "Disturbance" uit te brengen, hun eerste album in meer dan 20 jaar. In mei 2020 werd een remix-EP uitgebracht op het Berlijnse label ‘aufnahme + wiedergabe’.