CORONA UPDATE: VERA GAAT DICHT T/M 31 MAART!
Alle concerten, films en dansavonden gaan niet door.

We volgden tot vandaag nog het advies van het RIVM, maar vinden - mede door geluiden vanuit de club - het nu onverantwoord onze medewerkers en het publiek bloot te stellen aan de risico's.

Kaartje gekocht? Je kunt restitutie verkrijgen door een mail te sturen naar [email protected] met daarin je IBAN en woonplaats. Restitutie is mogelijk tot 2 weken na de geplande concertdatum.

ENGLISH
VERA IS CLOSED UNTIL THE 1ST OF APRIL.
Vera has decides to cancel all events to lower the risk of infection for our employees and visitors.
Bought a ticket for a cancelled of postponed show, we will contact you.

Hier vind je onze richtlijnen m.b.t. Corona

Omdat ik deze band niet kende moest ik wel even zoeken op het wereldwijde web maar hedenavond staan op dit podium The Black wizards uit Portugal. Dit viertal laat er geen twijfel over bestaan welke richting zij met jou als luisteraar heen willen, waarop ik verder in dit stukje meer uit de doeken zal doen. Laat ik het zo zeggen, de fuzzende gitaar speelt een grote hoofdrol.

Het duurde ook even voordat het kwartje (20 eurocent) viel en dat  ik doorhad dat de vocalen van een dame kwamen, namelijk Joana Brito die niet geheel onverdienstelijk in deze psychedelische trip haar bijdrage levert. Ook op gitaar. Misschien toch iets vaker naar de youtube clip kijken dan alleen maar geconcentreerd te luisteren naar de muzikale klanken van dit gezelschap. Ahum.

Anyway, voordat men afhaakt, wij gaan het uiteraard hebben over de muziek van dit Portugese kwartet. Met 3 albums op hun naam freakt dit gezelschap erop los sinds en waar je je weer helemaal terug waant in de psychedelische rockende 70’s. Met of zonder stimulerende middelen laat ik helemaal aan de lezer van dit stukje over.

De sound is geïnspireerd door grootheden uit de jaren '60 en '70, maar daar hebben ze hun eigen stempel op weten te drukken. De persoonlijke twist was meteen hoorbaar op debuutalbum "Lake of Fire" uit 2015, een release waarmee ze zichzelf keihard op de kaart wisten te zetten.

Een handvol jaren later volgde de full-length "What the Fuzz!" (2017), waarop de nieuwe ervaringen die zijn opgedaan tijdens Europese tours en festivaloptredens duidelijk hoorbaar zijn. Hierop is veel ruimte voor interessante muzikale experimenten, zonder dat hun roots uit het oog wordt verloren.

Verwacht dus niet dat het wiel opnieuw uitgevonden wordt maar een heerlijk avondje uitgesponnen solo’s en een lekker stoempende groovende stonerbeat. Niets meer en niets minder. En ook nog op een zaterdag dus daarna nog lekker even blijven hangen met een drankje aan de bar, een shirtje en een album halen bij de merch terwijl de dj op de achtergrond nog even een lekkere jam aanzet.

Case.

MaidaVale
De vier dames van MaidaVale zijn bevriend met de leden van The Black Wizards en aangezien beide tours elkaar kruisten, besloten ze de VERA show te combineren.
Met hun vernieuwende psychedelische en experimentele rock heeft het Zweedse MaidaVale een unieke kijk op het genre en hebben hiermee een uitstekende live-reputatie opgebouwd.
Zo speelden ze op meerdere festivals waaronder: Freaky Valley, Desertfest en Duna Jam. Ook spelen ze binnenkort samen met Stonefield (4 maart in VERA) in Kopenhagen.