Je hebt mensen die bevriend raken op de middelbare school, samen stiekem hun eerste peuk opsteken in het fietsenhok en een paar jaar later weer terug gaan naar de burgerlijkheid van hun vroege jeugd. Er zijn ook van die lui die bevriend raken op de middelbare school, daar een band beginnen en, jaren later, als volwaardig tuig alle kanten van de wereld nog steeds voorzien van chaos en rock-'n-roll.
De Nieuw-Zeelandse vrienden The Cavemen hebben Auckland inmiddels ingewisseld voor Londen, maar maken nog steeds pure, rauwe jaren 80 garagepunk met bakken energie. Jack Beesley op gitaar, Jake Pringle op drums, Nick Armstrong op bass en Paul Froggatt spuugt de teksten door de microfoon: dezelfde opstelling als toen ze begonnen op hun middelbare school.
Wie een paar weken geleden wel te porren waren voor de Downstage Extra Stiff Richards zullen hier ook wel voor te porren zijn, gok ik. Voor liefhebbers van bands als Ex-Cult of Constant Mongrel is dit ook een goeie.
The Cavemen kruipen maandag 26 september onder onze geliefde gewelven voor weer een mooie Downstage Extra. Hijs jezelf van je bank, en daal af in een ouderwets avondje garagepunk!|CHARLOTTE