Canada heeft ons door de jaren heen veel grote bands gebracht, waaronder natuurlijk Neil Young en Arcade Fire. Van een heel andere muzikale orde echter is The Damn Truth, maar de ambitie om zich tussen deze grootheden te scharen is er zeker!

Het begin is er alvast. Van zangeres/gitarist Lee-La Baum wordt niet voor niets gezegd dat ze een ‘love child’ moet zijn van Robert Plant en Janis Joplin. Dit viertal uit Montreal weet daarmee de haarfijne combinatie te maken van classic rock en energieke indie uit de Montreal scene.

Het succes kwam niet zo maar allemaal aanwaaien voor deze band. Zo brandde hun tourbus af aan het begin van hun eerste grote nationale tour door Canada, met aan boord al hun instrumenten. Een crowdfundactie  leverde vervolgens binnen 24 uur meer dan 10.000 dollar op  om de tour voort te kunnen zetten. Dat The Damn Truth een grote schare aan trouwe fans achter zich heeft staan moge duidelijk zijn.

Hun tweede album ‘Devilish Folk’ (2016) bevat naast de karakteristieke invloeden uit de 60’s en 70’s rock een veel breder palet aan alt-rock en indierock invloeden. Geproduceerd door Jean Massicotte (Patrick Watson, Lhasa) en Grammy-award winnaar Tchad Blake (Black Keys, Arctic Monkeys, U2), leverde deze plaat internationale erkenning op voor de band. De mastering werd door niemand minder gedaan dan John Davis, bekend van o.a Led Zeppelin, Royal Blood en Lana Del Rey.

Eind 2018 start de tour door Europa en op 18 april is The Damn Truth te zien in VERA. Wees er dus bij!

The Damn Truth - HEART IS COLD (Official Music Video)
Mon Paris - YSL - LOVE IS BLINDNESS by: The Damn Truth - Lee-la Baum
The Damn Truth - I WANT YOU (Live)