Ook dit jaar is Vera Zienema weer samenwerkingspartner van het Groninger Forum tijdens het International Film Festival in Groningen (IFFRiG). Op zaterdag 1 februari vinden in de Grote Zaal van Vera maar liefst drie bijzondere filmvertoningen plaats.

Tickets voor de voorstellingen in Vera zijn €9,50.
Cinevillepas is geldig - vanaf anderhalf uur voor de voorstelling. Reserveren is niet mogelijk.
Let op: de ticketverkoop voor deze voorstellingen loopt via het Forum, check de website www.forum.nl.

‘The Dying Swan’ is een iconische stille film uit 1917, in een regie van Yevgeni Bauer - soms omschreven als de grootste regisseur waar je nog nooit van gehoord hebt. In de film staat Gizella centraal, een danseres die stom is en verliefd wordt op ene Victor. Wanneer ze Victor ziet met een ander meisje, overvalt de wanhoop haar. Tot de artiest Glinksy haar ontdekt, die haar meteen tot muze benoemt. Terwijl Gizella het stuk ‘The Dying Swan’ danst, gebruikt Glinksy haar als model voor een werk dat de dood als thema heeft...

De film wordt live van een soundtrack voorzien door Jozef van Wissem. Uitsluitend gewapend met een op maat gebouwde zwarte barokluit creëert de in Polen wonende Nederlander een wereld met een eigen tempo en een eigen taal. Hij speelde op prestigieuze festivals als All Tomorrow Parties en Primavera en werkt veel samen met regisseur Jim Jarmusch (‘Stranger Than Paradise’, ‘Down By Law’,..) wat in 2013 leidde tot de Cannes Soundtrack Award voor de soundtrack van ‘Only Lovers Left Alive’.