De legendarische Nederlandse underground band The Ex keert terug! Vijf jaar geleden stonden ze voor het laatst in VERA, om het 40 jarig bestaan van de band te vieren.

The Ex ontstond in 1979 vanuit de kraakbeweging, beïnvloed door Britse acts als The Fall en Crass, maar al snel met een totaal eigen geluid. Nu zijn we 45 jaar verder en The Ex heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Nog altijd vooruitstrevend met hun onstuimig vrije punk, gemixt met avant-garde, jazz en noise, máar ook duidelijk beïnvloed door de vele muzikale uitwisselingen met Ethiopië.

Support Lena Hessels groeide op met allerlei soorten muziek, behalve popmuziek. Als dochter van Terrie Hessels, gitarist van The Ex, is dit ook wel te verwachten, maar nadat de zangeres op 11-jarige leeftijd Taylor Swift ontdekte, voelde ze zich aangetrokken tot de popwereld. Toch tegendraads, maar op haar eigen manier. Geïnspireerd door het synthpop geluid van de jaren 80 en 00 neemt Lena Hessels haar publiek mee in haar wereld vol glitter en discobollen.