The Kik bestaat sinds 2011 uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. Tot op heden brachten ze drie eigen albums uit (Springlevend, 2, Stad en Land), een album met Armand (Armand & The Kik), een cover album (Hertaalt!) en een live dubbel LP (Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick). Daarnaast produceerde de band drie eigen theatervoorstellingen (De Veelste Grote Nederbiet Show, Met de Deur in Huis en Hertaalt!).

In 2019 verkocht de band onder meer De Nieuwe Luxor, TivoliVredenburg, Het Concertgebouw en Ahoy Rotterdam uit met hun uitvoering van Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick. Daarnaast toerde de band langs clubs en festivals in Nederland, deden ze onder meer Lowlands en Parkpop aan en gingen ze tweemaal op tournee in Spanje. Bescheiden radio succes had The Kik met een single van hun eerste album, 'Simone' en met Chef’s Special hertaling 'Schuilen bij Jou'. In 2013 was de band huisband van De Wereld Draait Door.

Gelukkig brengt The Kik tijdens deze clubtournee ook weer een bezoek aan VERA! Ze komen ook nog eens met spiksplinternieuw eigen werk op zak. Het nieuwe album ‘Jin’ komt 14 februari uit bij Excelsior Recordings.

Mark Lada’s Golden Arches is de Nederlandstalige band van Mark Lada, frontman van de Groningse garagerockband traumahelikoper. In de studio en live wordt hij bijgestaan door Roel Blommers (PAUW, gitaar), Ernst-Jan van Doorn (Mozes and the Firstborn, bas), Sjors Driessen (Afterpartees, gitaar) en Kilian Kayser (Steve French, drums).

Muzikaal is Golden Arches het beste te omschrijven als gitaarpop, waar alle muziek waar Lada van houdt in samenkomt: “Ik hou van muziek uit de jaren ’50 en ‘60, maar bijvoorbeeld ook van powerpop, indierock en punk. Uiteindelijk wil ik tijdloze popliedjes maken die van mij en van nu zijn.”

The Kik - Testament