Beeld je even in: Koningsdag 2023, uurtje of 1 in de middag, Vera heeft net de deuren geopend. De eerste voorzichtige pintjes worden alweer getapt en dan is er natuurlijk maar één genre dat echt voldoet aan je wensen voor deze dag: garage rock. Natuurlijk is het Koningshuis nou niet de meest voor de hand liggende reden voor een feestje binnen de punkscene, maar een vrije dag is een vrije dag, en een slechte reden voor bier drinken en bandjes kijken in de middag is er niet. Ook dit jaar presenteert Downstage dus weer met trots The King’s Garage Sale - ditmaal met Wyld Gooms, Scatterbrains, Santa Fé en The Monroes.

Speelvolgorde:
14.00 The Monroes
15.00 Santa Fé
16.00 Scatterbrains
17.00 Wyld Gooms

Wyld Gooms (USA)
Als Wyld Gooms een politieke stroming zou zijn, zouden ze waarschijnlijk reactionair genoemd worden, want het geluid en de stijl van deze band gaan al een tijdje mee. De kapsels, de gitaren, de rock and roll attitude - alles om je terug te voeren naar de tijd van love, peace en Wyld Gooms! De muziek wordt gekenmerkt door uptempo gitaarriffs, een droog drumgeluid en een heerlijk orgel. Met snerpende gitaren en snotterige lyrics (hun eigen woorden) komen ze de Joop Halle afsluiten op Koningsdag 2023.

Scatterbrains (GRN)
Wat is de Garage Sale zonder wat lokale pracht? Niks natuurlijk, en daarom introduceren we jullie graag aan Scatterbrains. Deze Groningse band met onder andere leden van Krontjong Devils heeft duidelijk inspiratie gehaald uit bands als The Ramones of The Clash. Als je de muziek luistert kun je alleen maar denken over hoe vet dit er live uit moet zien: leren jackies, enorme versterkers en gaan! Drie man sterk komen ze de kinderen (hun eigen woorden, dat zullen wij dan wel zijn) voorzien van wat verse rock and roll. 

Santa Fé (GRN)
Ik weet niet hoe vaak Santa Fé in totaal in Vera heeft gestaan, maar ik weet wel hoe vaak ze er de afgelopen vier jaar stonden: nul keer. Simpele reden: de band was op hiatus (definitief voorbij dachten wij zelfs), maar de simpele aankondiging van een show een Simplon afgelopen februari (“boys & girls, we are alive!”) zorgde ervoor dat wij bij Downstage het pyschedelic pop project van Ben Wennekers meteen wilden boeken van onze garage sale. Met een vernieuwde line-up vol bekende gezichten en een gitaartas vol nieuwe liedjes dus eindelijk de grand retour van Groningens underground trots Santa Fé!

The Monroes (GRN)
Als er een naam is waar je bij menig Garage Sale niet om heen kan, dan zijn het The Monroes wel. Met naast garage ook surf en americana als invloeden, een mooie opener van de dag. Kom dus op tijd!