Een band die in de VERA gelederen weinig introductie behoeft is The Melvins. Na 6 keer hier gespeeld te hebben, de laatste was alweer 11 jaar geleden, horen ze bij de legendes binnen onze concerthistorie.

Gierende gitaren en denderende drums: de heren van de The Melvins weten al sinds 1983 hoe ze een goed potje kunnen raggen. Buzz Osborne (zang, gitaar), Dale Crover (drums) en Steven McDonald (bas) worden – ondanks dat Osborne het enige originele bandlid is – gezien als de uitvinders van sludge, grunge en doom metal. Het categoriseren van hun muziek blijkt echter lastig, door hun eigenzinnige aanpak, bizarre gevoel voor humor en uiteenlopende experimenten.

De band werkt al meer dan 35 jaar onverstoorbaar aan nieuwe muziek met vrijwel elk jaar een nieuw album. 'Pinkus Abortion Technician' is dit jaar het 26e wapenfeit dat Buzz & co uitbrengt.

Support is er van het Zweedse ShitKid, het alias van anti-pop zangeres Åsa Söderqvist. Ze gebruikt elementen van lo-fi en post-punk om tegen de mainstream in te gaan, iets wat ze in Göteborg aanleerde bij een feministische postpunkband. Inmiddels heeft ze twee EP’s uit en de full-length Fish.

Na The Melvins hebben we nog een gratis aftershow in de kelderbar van Bambara. Check het hier.

Melvins "Don't Forget to Breathe" (Official Video)