The Murder Capital uit Dublin grijpt terug naar post-punk van de jaren '80. Prominent zijn de door Joy Division & New Order-geïnspireerde drums, hoekige basgitaar en natuurlijk de onderkoelde zang van James McGovern. Ze toerden onder andere met Britse en Ierse genregenoten als Fontaines D.C., Slaves en Idles, waarbij The Murder Capital waarschijnlijk het meest trouw blijft aan de zwaarmoedige jaren '80 sound.

Debuut single 'Feeling Fades' zorgde meteen voor een enorme hype in de alternatieve muziekscene. Inmiddels is het positief onthaalde debuutalbum 'When I Have Fears' uit, welke zonder twijfel bewezen heeft een spannend en samenhangend geheel te zijn. Dat de iconische producer Flood (New Order, The Sound, PJ Harvey, Depeche Mode) verantwoordelijk was voor de productie, heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Met inmiddels een indrukwekkende live-reputatie belooft het een meeslepende, onheilspellende avond te worden, eentje om niet snel te vergeten.

De support komt van Junior Brother, een Ierse singer/songwriter die uitdagende folk muziek maakt met avant-garde invloeden. Met zijn opmerkelijke teksten en melodieën, geïnspireerd door het middeleeuwse platteland van Ierland, heeft hij een flinke following weten op te bouwen. Zo werd hij verkozen tot RTÉ's Rising Irish Stars of 2018 en noemde The Irish Times hem een kandidaat om door te breken in 2019. Debuutalbum 'Pull the Right Rope' kwam uit in mei 2019 en werd positief onthaald door verschillende media.

The Murder Capital - More Is Less (Official Video)
The Murder Capital - Green & Blue (Official Video)
The Murder Capital - Settled Lines (Live Film)