Ondanks dat The Reverend Peyton's Big Damn Band een trio is doen ze qua geluid zeker hun naam eer aan. Met zware bas, bluesy riffs, grommende zang en het metaalachtige gekras van een wasbord klinkt het zeker als een ‘big damn band!’ En ze zijn zelfs een van de weinige rockbands die het wasbord nog regelmatig gebruikt sinds Black Oak Arkansas.

Het nieuwste album van Reverend Peyton's Big Damn Band is geschreven bij kaarslicht en vervolgens opgenomen met de beste technologie die beschikbaar was... in de jaren vijftig. Toch zul je geen ander album vinden dat zo relevant, opwindend en actueel is als Dance Songs for Hard Times. Het verbeeldt namelijk de hoop en vrees van het leven met een pandemie. Bereid je voor op een avond vol blues, honky-tonk country en rock & roll!

Als je een goedkope krakkemikkege blender koopt, daar een schep R.L. Burnside, een scheut Legendary Shack Shakers, Bob Log kruimels en een vleugje Left Lane cruiser en T-Model Ford aan toevoegt kom je na even op vol vermogen mixen uit op een verrassend cocktail genaamd Bacon Fat Louis. Na een zoektocht van 10 jaar heeft deze band zichzelf helemaal gevonden. Geen ingewikkeld gedoe en altijd de blues als fundament.