Afkomstig uit Sydney, Australiƫ, zijn: The Rumjacks. De band wordt beschreven als een mix tussen de baanbrekende bands The Clash en The Pogues. Voor het spelen van hun energieke liveshows verlaten de celtic rockers regelmatig het thuisland en zijn ze veel in het Europese circuit te vinden. In 2019 speelden The Rumjacks op legendarische Europese festivals als Groez Rock, Wacken Open Air en Hell Fest. Ook waren ze te vinden op het Woodstock-festival in Polen en speelde de band een boel uitverkochte clubshows in onder andere Frankrijk. Roemeniƫ en Duitsland.

The Rumjacks trapten 2020 af met een succesvolle UK-tour, waar ze voor hun grootste Britse publiek tot nu toe hebben gespeeld. Met vijf volledige albums op zak en een opgeblazen YouTube-kanaal door de inmiddels toch wel iconische 'Irish Pub Song' lijkt het succes van The Rumjacks nog lang niet tot een einde te komen.

De wereldwijde corona pandemie kondigde een nieuw begin aan voor The Rumjacks. Zo nam de Amerikaanse Mike Rivkees het stokje over als leadzanger van de band. Met zijn muzikale invloeden uit ska, harcore en traditionele volksmuziek is hij de perfecte aanvulling op de sound van The Rumjacks.

In 2021 brachten The Rumjacks hun vijfde studioalbum 'Hestia' uit en in 2022 zullen ze hun veelgeprezen, energieke live-optredens opnieuw meenemen naar alle uithoeken van de wereld.