De explosieve, Belgische rockers The Sore Losers zijn nét klaar met het opnemen van hun vijfde album. De band begon in 2009 door hun liefde voor rock, country, blues en garage samen te smelten tot hun eigen sound.

De kersverse, eerste single 'Yeah Yeah Yeah' werd gereleased in april en belooft wat voor de rest van de plaat. Na optredens op Rock Werchter, Pukkelpop, Pinkpop en grote tours met Kaiser Chiefs, Boss Hog, Wolfmother en White Denim, staan ze op 4 maart 2022 in VERA!

Jimmy Diamond vervoert ons naar de Americana en roots rock van de seventies die doordrenkt is met hedendaagse indie rock. Muziek die langs rauw gitaarwerk en pedal steel een episch geluid van een nieuwe morgen vertegenwoordigd.

De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. In het najaar van 2020 verscheen de eerste officiële release ‘Airplane’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock, bestand tegen de wapeningen des tijds en gebrand op een betere toekomst.