In de vroege ochtend van 3 februari 1979, midden in de Koude Oorlog en midden in Nederland, vloog er een enorm driehoekig object over Vliegbasis Soesterberg. Minstens twaalf mannen van de militaire bewakingsdienst waren hiervan getuige. Ze waren met stomheid geslagen want hoewel het getrainde waarnemers waren, hadden ze nog nooit zoiets vreemds gezien. De gebeurtenis is nog altijd onverklaard gebleven. 'De UFO van Soesterberg' kan met gemak als Nederlands belangrijkste UFO-incident worden bestempeld, toch zullen niet veel mensen hiervan op de hoogte zijn… 

In deze documentaire wordt het dossier uitgebreid uit de doeken gedaan en laat zien dat ons kikkerlandje niet onder doet voor Amerika qua bizarre UFO verhalen. De UFO's van Soesterberg is geen science fiction. Het is stranger than fiction! 

Bram Roza debuteerde in 2018 met de wereldwijd bejubelde documentaire Xangadix Lives!, een documentaire over de bizarre ontstaansgeschiedenis en impact van de Nederlandse cultfilm De Johnsons. Zijn tweede film is een logische keuze. Op de lagere school al gingen al zijn spreekbeurten en werkstukken over UFO’s. Het ambassadeurschap voor het onderwerp is nooit overgegaan en hij richtte in 2005 UFO Meldpunt Nederland op. Zodoende spreekt hij veel met hele normale mensen die hele abnormale verhalen hebben. De Ufo's van Soesterberg vertelt dit soort verhalen en is de eerste Nederlandse documentaire over dit ongrijpbare fenomeen.