Met kinderlijk speelplezier en bloedserieuze ambities speelt het Groningse The Vices hun contrasterende mix van britpop en surfrock net zo makkelijk strak en explosief als speels en dansbaar. Grote zalen, kleine zalen, beuken of dansen, het maakt niet uit, ze blazen je lachend van je sokken.

De eerste eigen tour was dan ook meteen uitverkocht en niemand minder dan Nothing But Thieves nam de band mee als support act tijdens hun Europese tour.

Na een bomvolle festivalzomer maken The Vices zich klaar voor hun grootste clubtour tot nu toe: de ‘Spit It Out!’ tour. The Vices zijn open, eerlijk en niet bang om dingen op hun eigen manier te doen. Dit hoor je in de muziek en live voel je het aan alles. Het zit in het DNA van de band. Geen zin om aan ‘de standaard’ te voldoen? Spit It Out! Is er iets waar je mee zit? Spit It Out! Zin om een avond compleet uit je dak te gaan? Kom dan naar de ‘Spit It Out!’ tour!

Support Donkey Kid schrijft nummers die je hints geven van Abbey Road, Hendrix in Tanger en psychedelische substanties, terwijl ze tegelijkertijd terugdenken aan Manchester in de jaren 80. De liedjes van Donkey Kid worden gekenmerkt door omgevingsgeluiden, samples en korte fades - Donkey Kid gebruikt klassieke instrumentatie en laat elk moment zien hoe Indie anno 2023 spannend, onaangepast en genre-doorbrekend kan zijn.