De kans dat Thijs Boontjes nog alleen naar de kermis moet wordt met de dag kleiner. Zijn ster is rijzende, zijn populariteit groeit. Thijs Boontjes heeft een mooie plek op de podia veroverd, ergens tussen de charmante volkszanger en de charismatische rockster in. De laatste tournee met zijn uitstekende band, in mei 2019 nog in VERA, was een groot succes en zijn meest recente album Geen Achttien Meer (2019) werd jubelend ontvangen.

Zijn Nederlandstalige rock ‘n’ roll wordt vaak met een knipoog gebracht, het zijn doorwrochte liefdesliedjes met een lach en een traan. Ze speelden hiermee al op festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Daarnaast is zanger en bandleider Thijs Boontjes een graag geziene gast bij radio- en televisieprogramma’s. Zo was hij bíjna de Slimste Mens, kwam hij geregeld langs bij De Wereld Draait Door en All You Need is Love en was hij afgelopen zomer huisband van M, de talkshow van Margriet van der Linden op NPO1.

In 2020 bestormde Thijs Boontjes de hitlijsten met 'Deze Nacht', een zeer geslaagde cover van Lionel Richie's All Night Long.