Graag stel ik aan u voor dit Spaanse viertal uit Madrid. Ik heb het over Toundra en ze maken snoeiharde postrock metal. Deze sympathieke band, bestaande uit David Lopez (gitaar), Esteban Giron (gitaar/piano), Alberto Tocados (bass/synth) en Alex Perez op drums, is hun reis begonnen in 2007. Hun overeenkomende liefde voor mooie melodieën, ingewikkelde structuren, technische licks en snoeiharde riffs maakt deze band eentje die zijn hand niet omdraait voor een uitdagende live performance. In Europa niet voor niets berucht als één van de betere instrumentale live acts om gezien te moeten hebben.

Zo brachten deze jongens van Toundra onafhankelijk 3 albums uit, tourden ze door Europa en stonden ze op de voornaamste festivals zoals Primavera Sound en FIB.

Een getekende deal in 2014 bij Superball Music bracht alles in de volgende versnelling. In 2015 kwam het album IV uit en dat op de tweede plek belandde in de Spaanse Charts. Dit leverde hun een tour op van 150 shows in maar liefst 18 landen inclusief het beloofde Amerika. In april  verscheen hun vijfde album Vortex onder het label InsideOutMusic. Een frisse start, een nieuwe plaat, en snoeiharde instrumentale postrock dat je hart sneller doet laten kloppen. Wees erbij!

TOUNDRA - 'Kitsune' (Bodeville Session)
TOUNDRA - Cobra (OFFICIAL VIDEO)