Na een break van 5 jaar is Brits indie-rock trio TRAAMS terug van weggeweest. En hoe! Bandleden Stuart Hopkins (zang/gitaar), Adam Stock (drums), en Leigh Padley (bas) zijn op het derde album – Personal Best (2022) – het experiment aangegaan op een geheel eigen wijze. Het resultaat is een minder traditioneel album waarbij het zachtere stemgeluid en het gebruik van een drumcomputer opvalt.

In 2014 speelden ze al eens in VERA, nu inmiddels 8 jaar later, kun je met eigen ogen zien hoe TRAAMS zich ontwikkeld heeft.

Holm
Mikkel Holm Silkjær, de frontman van de Deense indierock band Yung, komt solo onder de naam Holm de support van TRAAMS verzorgen. In 2016 speelde Yung nog in de Kelderbar toen ze door Europa heen tourden met hun debuutalbum “A Youthful Dream”.
Holm heeft inmiddels een goede drie jaar gewerkt aan zijn debuutplaat “Why Don’t You Dance”, een vrolijk gitaarpop album dat zich door verschillende genres heen beweegt.

Trader
De Deense rockband Trader begeeft zich in de wereld van explosieve indierock, denk daarbij aan popliedjes met een rauw randje door de heavy distortion en luide drums. In 2019 werd de band voor het eerst geboekt als support voor Fontaines DC, nadat ze hun EP hadden uitgebracht op Soundcloud. Trader’s sound wordt beïnvloed door bands uit de Amerikaanse (nineties) rockscene zoals PavementWeezer en Alex G.
Trader’s tweede album “Their Best Work So Far” wordt op 14 oktober uitgebracht bij het Deense indielabel Part Time Records.