Er was eens een land genaamd Punkrock. Daar regeerde de koning John Coffey als een rockster over zijn discipelen. De koning ving af en toe een biertje, rockte een gitaar en iedereen was blij. Maar helaas de koning werd ziek en ging dood!!!

De koning is dood, lang leve de koning….en de bastaardzoon Tusky nam het (drum)stokje over en bracht het rijk nieuwe grungy tijden,  ging op veldtocht naar alle uithoeken van het immense rijk. Aldus ook Vera….The End. 

“Foo Fighters and Offspring got married, then divorced, and now their angry child Tusky is asking for attention, well actually demanding attention!”

Dit zijn zo’n beetje de eerste woorden die je ziet bij bestuderen van hun site. Grote woorden, maar elk bandlid heeft op zijn manier wel iets gedaan in de muziek en daar ook zijn sporen achtergelaten. Dus groentjes zijn het zeker niet meer. Dat elk afzonderlijk bandlid wel iets te maken heeft gehad met John Coffey (ook gelijk de laatste keer dat ik deze naam noem) moge duidelijk zijn.

Na het ter ziele gaan van deze band hebben in mijn optiek deze allegaartje van muzikanten elkaar ook wel snel gevonden. En als ik dan nog even verder mag fantaseren lijkt het mij niet raar dat dit in dB’s is gebeurd.

Voor degenen die dB’s in Utrecht niet kennen, even een korte uitleg. dB’s is een concertzaal/repetitieruimtes/bar, waar Bas (drummer Tusky) achter de bar staat. Kortom het is een smeltkroes van muzikanten van alle soorten en maten muziek. waar niet alleen samen wordt gerepeteerd, maar ook drankjes gedronken of concerten worden gekeken. Menig bekend bandje uit de Domstad heeft hier wel zijn origine gevonden en naast Vera is het wel één van mijn favoriete hang outs.

Enfin. Tusky heeft punkrock gecombineerd met het beste van 90’s grunge en rock bands zoals ze zelf zeggen. En dat doen ze goed. Niettemin ook door hun live reputatie en het vele toeren in 2018. Daarnaast is de band gezegend met een flinke dosis humor en zelfspot. Check hieronder hun video parodie op Metallica’s “ Some Kind of Monster” . Briljant gedaan al zeg ik het zelf.

Wie de combinatie van bovenstaande muziekstijlen kan waarderen en ik eigenlijk van deze band louter alleen maar positieve (live) recensies lees moet zeker een kijkje komen wagen.

Op 3 mei is hun nieuwste wapenfeit uitgekomen, de EP “Love Love Love, met maar liefst 5 nieuwe songs. En hier zullen we ongetwijfeld flarden van horen.

- Case

Magic Tom & Yuri
Verbluffende goocheltrucs, korte punk nummers en af en toe poep eten, dat is Magic Tom en Yuri. Je kent dit powerkoppel misschien van de absurdistische band Orgaanklap, maar als magic duo komen ze pas helemaal tot hun recht. Je weet nooit precies wat er gaat gebeuren als je het podium op wordt gevraagd, en terwijl je ‘s nachts stomverbaasd in je bed ligt na te denken over hun goocheltrucs, bekruipt je het vreemde gevoel dat dabben weer cool is.
De full Vegas experience komt naar Vera. Magic Tom verzorgt vingervlugge kaarttrucs en Magic Yuri is de illusionist, afgewisseld met korte komische punk nummers zijn zij Nederlands enige, en beste, anarchistisch magic duo. Maar daar betaal je dan ook voor. Ze zijn buitensporig duur, en daar lopen ze graag mee te koop; “Twee rijke gasten coming 2 fuck shit up”. Volg de magische mannen op hun eerste tour, de ‘Is dit jouw kaart tournee’. Volg die eikels op insta om kapot veel trucks te zien!

March
Stevige punkrock uit Nederland met een rauw randje, maar met flink wat optimisme! Met March weet je wel zeker dat je de avond van je leven hebt. Het debuut album 'Stay Put' kwam uit in 2016 en Europa hebben ze inmiddels al flink doorgereisd.