Ach, de Neerlandica in mij is weer aan het stralen als ik iemand zo mooi in het Nederlands hoor sputteren. De zanger, Rense Sinkgraven, kunnen de Groningers onder ons ook kennen als oud-stadsdichter (2007-2009). Dichter is-ie overigens nog steeds, en boekenschijver, maar laten we gewoon taalkunstenaar zeggen, want Rense heeft een taalknobbel waar eenieder op Duolingo U tegen zegt. Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans: alles komt voorbij. Voeg daar Martin Zant op gitaar, Henk Veenstra van Partiboi op bas en Sybolt Friso van Feral Tides op drums aan toe, en Uno Basta is compleet. Enfin, sowieso een pico bello Downstage dus!

Wat je kan verwachten? Als Bob Bouter (Het) en Bob Fosko (de Raggende Manne) eens na een wilde nacht een ongepland, maar niet ongewenst muzikaal wondertje ter wereld hadden gebracht, dan klonk het misschien wel zo. Avant-gardistische post-Boegies punkrock, of zoiets. Zoek maar vast even de zeldzame nummers die op internet te vinden zijn, om in de stemming te komen. ‘Nederland is het beste land’ kan voor wat verwarring zorgen, met al die vlaggen waarbij het rood ouderwets boven het blauw wappert, maar het rammelt wel lekker. Het andere nummer, ‘Missie’, rammelt wat minder en is wat zwaarder, maar niet minder lekker. Luister het vooral een tweede keer voor de teksten en bekijk dan ook eem die prachtige muziekvideo van Anne Caesar van Wieren. Gewoon wauw.

Als je nou meer nummers wil horen dan die tweeënhalf die online te vinden zijn, kan dat dus op 26 november, in de onze kelderbar. Zorg dat je niet te laat bent, voor het geval de hit ‘Eier back’ weer even gespeeld gaat worden. Misschien ook wel niet, maar da’s ook wel best. Zin in! | CHARLOTTE