NB: Dit is een regulier concert, zonder de 1,5 meter afstand en op 75% van de normale capaciteit. Daarbij is een coronatoegangsbewijs met ID bewijs en een geldig ticket verplicht. Lees meer op deze pagina.

------------

De scholen zijn weer begonnen! Hoewel het najaar mij persoonlijk nog altijd doet denken aan doorweekt en dampend rondstruinen op de back to school afdeling van de V&D, pakken we het bij Downstage anders aan deze oktober. Niet langer de verplichte home schooling van de afgelopen anderhalf jaar, maar een eenmalige avondschool op maandag waar we weer gaan leren hoe het níet moet: Unschooling dus. Het vak: een gastcollege hoekige post-punk in de stijl van Gang of Four, Women en Parquet Courts, die bij vlagen doet denken aan VERA-favorieten The Homesick en Rats on Rafts.
Unschooling komt uit Normandië in het noorden van Frankrijk, een streek die bekend staat om haar krijtrotsen, Erik Satie en de lekkerste camembert. Hoewel de titel van hun meest recente plaat Random Acts of Total Control zo uit de koker van Idles lijkt te komen, is Unschooling muzikaal complexer, urgenter en nog brutaler. Nummers als “More is More” en “NYE” behoren tot de top van de hedendaagse Europese post-punk, terwijl “Boo Boo Dragon” ook door James Chance & The Contortions geschreven had kunnen worden in een loft in New York, ergens begin jaren ’80. Kortom: maandag 18 oktober, een bonte bloemlezing van ruim 40 jaar post-punk in de kelderbar met Unschooling. Na anderhalf jaar is het eindelijk weer tijd voor een goeie moshpit in de kelderklas, zonder juf die probeert je op je stoel te houden. | Hugo