VERA presenteert voor het zevende jaar op rij een reeks van intieme concerten aan de Leliesingel, dit keer in samenwerking met Knetterijs en Zomaar Radio. Op deze avonden spelen bands speciaal voor Noorderzon een set van twintig minuten waarmee je een kijkje in de underground-keuken krijgt. Grijp je kans en geniet van deze artiesten voordat ze beroemd worden en voor volle zalen spelen! De even zo legendarische Artdivision van VERA zorgt samen met vormgevers van Knetterijs voor de inrichting van de container en het artwork. Zomaar Radio verzorgt tussen de optredens door een live radio uitzending met interviews en muziek.

Van dinsdag 28 tot en met zaterdag 1 september staat er een muzikale avondprogrammering, met steeds twee bands die elk twee sets van 20 minuten zullen spelen. Hou de site en het krijtbord in de gaten voor het actuele programma.

Vanavond:

19:30 & 20:30: Teen Creeps
De debuutplaat van deze Gentse band kwam afgelopen april uit en dan moet er natuurlijk even een tocht naar Groningen gemaakt worden. Stevige indierock zoals het bedoeld is. Opnames zijn gemaakt in Londen met hulp van Rory Attwel, waardoor de sound op de plaat fantastisch is geworden. Voer voor liefhebbers van Dinosaur Jr., Cloud Nothings en Yuck.

21:40 en 22:40: TV Crime
Uit de bossen van Nottingham komt dit viertal bandieten hitjes stelen van de rijken en ze spelen voor ons eenvoudige Groningers. Rock ‘n roll rouwdouwers die pop in een leren jasje weten te steken en dat met een working class attitude.


PRIJZEN en tijden

Elk concert kost €4,- en duurt ongeveer 20 minuten.
Tickets zijn op de avond van het concert te koop van 19:00 - 22:30 uur. Er staat een verkooppunt naast de container.

Band 1] speelt om 19.30 en 20.30 uur.
Band 2] speelt om 21.40 en 22.40 uur.

VERA streeft ernaar om alle facetten van de underground voorbij te laten komen. Want wat is een beter moment om veelbelovende nieuwe muziek en kunst te ontdekken dan tijdens Noorderzon?