Naast Noorderzon in VERA, geven wij ook nog op een andere manier een bijdrage aan het feest in het Noorderplantsoen. Onze eigen Popunderground-tempel slaat de handen ineen met de heren van Lepel Concerts en kunstenaarscollectief Owsum voor een vijfdaags durend underground evenement tijdens Noorderzon 2012 – in een container.

De huiskamer-container-concerten van Noorderzon staan bekend als gezellige en laagdrempelige mini-concerten waar een persoonlijke sfeer en escapisme een grote rol spelen. Tijdens deze bijzondere twintig-minuten durende optredens zit je zo dicht op de artiesten, intiemer dan dit wordt een concert niet! Dit jaar is VERA samen met Lepel en Owsum verantwoordelijk voor de invulling en aankleding van deze container-sessies. Naast de muziek van talentvolle bands uit de hedendaagse underground belooft het in de container dus ook een lust voor het oog te gaan worden.

Vandaag speelt Mike Koldin. Ambient is vanzelfsprekend niet het meest spannende genre, maar Mike Koldin weet je te boeien. De uit twee leden bestaande band (Michiel Klein en Keimpe Koldijk) hebben hun sporen verdiend in bands als Eklin en LUIK. Met bakjes en syntesizers weten zij je aandacht vast te houden en een container naar hogere sferen te brengen

Ook geven The Silhouettes een container show. Zij maken lieve, shoegazende, aanstekelijke surfpop met een lofi-feel. Gewapend met een drumcomputer, gitaar, synths en hun galmende stemmen klinken ze lekker rauw en melodieus tegelijk, soms met een aanstekelijk naïeve ondertoon.

De leden van het uit Frankfurt afkomstige Les Trucs zijn gek van goedkope muziekinstrumenten. Speelgoedinstrumentjes, oude casio’s, alles waar muziek mee te maken valt. Samen maken ze gekke, spontaan klinkende lo-fi liedjes.

Overdag, vanaf 14 uur, is 'VERA's affordable Artshop' geopend. Je kunt hier onder andere zeefdrukken, boeken, kaartjes en shirts kopen.Het programma van donderdag 23 augustus

19:30 Mike Koldin

20:10 Mike Koldin

21:00 The Silhouettes

21:40 The Silhouettes

22:30 Les Trucs

23:30 Les Trucs